Cracovia Kraków - Górnik Zabrze
Górnik Zabrze - artykuły - Sportowy24
Dzięki Podolskiemu w szatni Górnika gra się np. w darta. Dart to tylko jedna sprawa. Lukas zawsze, kiedy można, wprowadza luźną atmosferę. Tej nie da się stworzyć sztucznie, że ktoś przyjdzie i będzie na siłę zabawiał kolegów. Tego nie da się zrobić idąc na siłę na kolację z całą drużyną czy do kina. To po prostu trzeba jakoś naturalnie stworzyć. Szatnia musi to poczuć i chcieć spędzać czas w klubie. Lukas w tworzeniu naturalnie dobrej atmosfery dużo pomaga - wyjaśnia Bartosch Gaul.
Górnik Zabrze - Cracovia Live - PKO BP Ekstraklasa - Eurosport
Trener Bartosch Gaul przyznaje, że ostatnie pół roku w Zabrzu było bardzo intensywne i nie na wszystko starczało czasu. Młody szkoleniowiec wyjaśnia, że chce jeszcze lepiej przyjrzeć się akademii Górnika Zabrze, bo mimo że z pierwszą drużyną trenuje kilku młody graczy, to akademia nadal nie jest do końca przez niego prześwietlona. Dodaje też, że dużo czasu spędza w klubie, do którego przyjeżdża codziennie rano i nie miał jeszcze czasu na lepsze poznanie Górnego Śląska i jego atrakcji. Przez ostatnie pół roku nie było za dużo czasu, żeby coś zwiedzać.
PKO Ekstraklasa: Cracovia - Górnik Zabrze, Transmisja na
Swój czas poświęcam głównie na treningi i pracę. Dużo pracy jest też dookoła drużyny, np. nad transferami i przygotowaniami do nich. Bardzo dużo tych obowiązków jest. Po to też tutaj przyjechałem. Do Polski przyjechałem sam, bez rodziny. Oni zostali w Niemczech, ale zrobiłem to właśnie po to, by maksymalnie skupić się na pracy - wyjaśnia Gaul, który dodaje, że rozłąka z bliskimi bywa trudna szczególnie po porażkach. Górnik Zabrze rundę jesienną zakończył na 12. miejscu w tabeli PKO Ekstraklasy z dorobkiem 20 punktów. Podopieczni Bartoscha Gaula stracili jednak aż 28 goli, strzelając o dwa mniej, ale mimo nie najlepszego bilansu szkoleniowiec zimą nie musiał tłumaczyć się w gabinetach osób zarządzających klubem. Myślę, ze najgorzej by było, jakby kibice siedzący na trybunach widzieli, że brakuje punktów i my słabo gramy.
Cracovia vs Gornik Zabrze Stream, Live Score
PKO BP Ekstraklasa - Strona oficjalna
[oglądać na żywo<<<<] Cracovia Górnik Zabrze gledaj na
W tym okienku transferowym jeszcze nic nie zrobiliśmy, bo nie mieliśmy możliwości. Zimową przerwę, w tym składzie co mamy, dobrze i intensywnie przepracowaliśmy. Widać też, że chłopaki wiedzą o co nami chodzi na boisku - mówię tu o piłkarskich zadaniach. Wiem też, że może czasem trudniej jest zrozumieć moją filozofię, bo nie bazuje ona tylko na zadaniach defensywnych. Chcemy więcej utrzymywać się przy piłce i kontrolować grę. By tak grać zawodnicy często potrzebują więcej czasu. Taka gra jest po prostu bardziej skomplikowana - wyjaśnia Gaul. Młody szkoleniowiec, który trenerskiego fachu uczył się w Niemczech, często podkreśla, że chce, by jego zespół grał na większej intensywności. Jak dodaje, nie da się tego jednak zrobić od razu i jedna zimowa przerwa to za mało, by osiągnąć odpowiedni jej poziom. Na treningach tą intensywność już widać.
Cracovia - Górnik Zabrze: typy, kursy, zapowiedź (30.01.2023)
(RELACJA NA ŻYWO-) Cracovia Górnik Zabrze gledaj na
Górnik Zabrze — zgody, układy, kosy, grupy, grill i inne.